Οι αξίες μας
ΦΡΕΣΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ
ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ
Η ιστορία μας
Η οικογένεια Βαζάκα έχει τις ρίζες της στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στο χωριό Κούτσι, ή αλλιώς Βρυσούλα.
Το όνομα Βαζάκα έχει τεράστια ιστορία στον τομέα της αρτοποιίας, ιστορία που ξεκίνησε το 1895 με τα αδέλφια Δημήτρης & Βαγγέλης να δημιουργούν τον πρώτο φούρνο της οικογένειας στη Κομοτηνή. Λόγω Τουρκοκρατίας μετακόμισαν στη Στυλίδα, όπου και άνοιξαν ένα νέο, ώσπου να φτάσουν στην Αττική και να αποκτήσουν έναν ακόμα φούρνο στο Μενίδι. Τα αδέρφια κατέληξαν στον Πειραιά, όπου και δημιούργησαν φούρνους στα Μανιάτικα και την Υπαπαντή. Φούρνους που, παρά το μικρό μέγεθός τους, περιέκλειαν την οικογενειακή τους παράδοση, σε συνδυασμό με πολύ μεράκι, αγάπη για την αρτοποιία και την ικανοποίηση του πελάτη ως βασικό στόχο.
Από αυτόν τον φούρνο στα Σπάτα συνεχίζεται η ιστορία αγάπης ανάμεσα στην οικογένεια Βαζάκα και την αρτοποιία-ζαχαροπλαστική.
Στους φούρνους ξεκίνησαν, δειλά-δειλά, να συμμετέχουν κι άλλα μέλη της οικογένειας, ανάμεσα στους οποίους και ο πάππους του τωρινού ιδιοκτήτη, Τάσος Βαζάκας. Η οικογένεια μυήθηκε σχεδόν στο σύνολό της στην τέχνη της αρτοποιίας, με πολλά μέλη της να ανοίγουν, εν τέλει, τους δικούς τους φούρνους, με μεγάλη, μάλιστα, επιτυχία. Πρωτοπόροι εξ αυτών, ο διάσημος φούρνος Βαζάκα στο Αιγάλεω και ο ιστορικός φούρνος του πατέρα του ιδιοκτήτη, Βασίλη Βαζάκα, στα Σπάτα. Μετά από μία μεγάλη διαδρομή στο επάγγελμα μέσα από τους οικογενειακούς φούρνους, διανύοντας, πλέον, την τρίτη γενιά αρτοποιών, άνοιξε το δικό του παραδοσιακό οικογενειακό φούρνο στη Λυκόβρυση Αττικής.